دانستني ها

اطلاعات جالب در مورد قناری

اطلاعات جالب در مورد قناری : قناری پرنده ای با جثه کوچک است که هم به صورت وحشی و هم به صورت اهلی در کره زمین زندگی می کند. طول بدن این پرنده با توجه به نژادهای مختلف قناری می تواند از 10 تا 24 سانتی متر باشد. منشا قناری جزایر قناری ، آزوریس و مادیرا در اقیانوس اطلس می باشد. با توجه به فرم پای قناری که دارای سه انگشت رو به جلو و یک انگشت رو به عقب است ، یک پرنده شاخه نشین محسوب می شود.

قناری پرنده ای بسیار مقاوم است و به همین دلیل طرفداران بسیاری برای پرورش در خانه دارد. طول عمر ، با توجه به نژادهای قناری می تواند بین 15 تا 25 سال باشد. جنس نر قناری پرنده ای آوازخوان محسوب می شود و آوازهای بسیار دل انگیزی دارد. درحالی که جنس ماده توانایی آواز خواندن ندارد و فقط برای جوجه کشی و تولید مثل کاربرد دارد. جالب است بدانید که در گذشته از این پرنده در معادن انگلستان به عنوان آژیر استفاده می شد. بدین صورت که کارگران با مشاهده مرگ پرنده متوجه انتشار دی اکسید کربن و متان در محیط معدن می شدند.

از نژادهای مختلف قناری می توان به قناری موزامبیک ، قناری واتراسگلر ، برادو اسپانیایی ، قناری نورویچ ، قناری بردر ، قناری لانگشایر ، قناری یورکشایر ، قناری کاکلی ، قناری فری پاریسی ، قناری فری شمال هند ، قناری فری جنوب هند ، قناری گلاستر و قناری رسمی بلند ایران اشاره کرد.

قناری گلاستر برای اولین بار در سال 1925 با تولید مثل قناری نورویچ و قناری بردر به وجود آمد و در گلاستر انگستان تکثیر شد. قناری نژاد گلاستر کوچک اندام است و به دلیل شکل ظاهری خاصی که دارد مورد توجه می باشد. نژاد گلاستر به طور متوسط دارای 11.5 تا 12 سانتی متر طول و 10 سال عمر است و زاویه بدن آن هنگام ایستادن روی چوب 45 درجه می باشد. قناری نژاد گلاستر به دو گونه گلاستر کاکلی و گلاستر بدون کاکل یا ساده تقسیم می شود.

قناری های نژاد رسمی بلند ایران در دهه 60 با ورود نژادهای یورکشایر و لانکشایر به داخل ایران و اختلاط آن ها با قناری های نژادهای مولد متداول آن زمان که به قناری رسمی معروف بودند ایجاد شدند. قناری نژاد رسمی بلند ایران دارای فرمی نازک تر و و طول بدن بلندتری است. این نژاد سر فندقی و بیضی شکل دارد که به وسیله گردن از سینه جدا می شود. همچنین داشتن صورت باز و بدون ابر و پاهای استوار از ویژگی های این پرنده می باشد. طول بدن این نژاد 16 تا 18 سانتی متر و طول دم آن بین 8 تا 10 سانتی متر می شود.

ر پرورش قناری باید توجه کنید که غذای اصلی این پرنده تخم های ارزن و کتان با نسبت 4 به 3 هستند. ارزن سرشار از کربوهیدرات است اما چربی کمی دارد درحالی که تخم کتان دانه روغنی محسوب می شود و دارای چربی زیاد و کربوهیدرات کم است. از تخم های با طبع های مختلف سایر گیاهان نیز برای تغذیه قناری می توان استفاده کرد. تخم های ارزن ، کاهو ، کلم قمری و اسفرزه دارای طبع سرد ، تخم کتان ، شلغم ، منداب ، گشنیز و شاهدانه دارای طبع گرم و چغندر دارای طبع معتدل هستند و برای تغذیه قناری بسیار مناسب می باشند. از میوه جاتی مانند برگ کاهو ، اسفناج ، کرفس ، گشنیز و سیب درختی نیز می توان برای تغذیه قناری استفاده کرد.

قناری ها در دوران جفت گیری رفتارهای خاصی از خود نشان می دهند. مثلا قناری های نر محکم و پرحرارت آواز می خوانند و جست و خیز زیادی از خود بروز می دهند. بال زدن آن ها تند می شود و چشم ها حالت براق به خود می گیرند. همچنین مقعد پرنده نیز در این دوران بیرون می زند. جنس ماده نیز جیک های ممتد از خود بروز می دهد و همانند جنس نر تند تند بال می زند و حتی ممکن است روزنامه ای را که در کف قفس قرار داده اید را پاره کنند. همانند قناری نر ، مقعد قناری ماده نیز در این دوران بیرون می زند.

 

در صورت مشاهده این حالات در قناری می توانید آن ها را برای تخم گذاری با هم جفت کنید. برای این کار باید آن ها را طوری قرار دهید که همدیگر را نبینند. سپس باید آن ها را روبروی هم قرار دهید ، در صورت واکنش نشان دادن آن ها به یکدیگر می توانید آن ها را با هم جفت کنید. پس قرار دادن قناری نر و ماده در کنار یکدیگر ، با هم شروع به نزاع کردند و این نزاع بیش از چند روز طول کشید باید آن ها را از هم جدا کنید.

در هنگام تخم گذاری علاوه بر مواد غذایی که اشاره شد می توانید از غذاهای تخم مرغی هم برای تامین پروتئین استفاده کنید. قناری ماده در هر دوره تخم گذاری 3 تا 4 تخم می گذارد و حدود 14 روز بر روی آن ها می خوابد. پرنده در 11 روز اول جوجه کشی که به اصطلاح به آن مرحله ستر گفته می شود دمای 38 درجه سانتی گراد را برای رشد تخم ها فراهم می کند. سه روز آخر جوجه کشی از قناری که مرحله هچر نامیده می شود مستلزم دمای 37.2 درجه سانتی گراد است. رطوبت مناسب برای جوجه کشی طبیعی و مصنوعی از تخم های نطفه دار قناری 57 تا 60 درصد می باشد. برای جوجه کشی مصنوعی از تخم های نطفه دار قناری باید از دستگاه جوجه کشی استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *